2013

Documentaires

Waar blijft de nieuwe Haytink

Waar blijft de Nieuwe Haitink?

Icoon ntr Podium


Een documentaire over een unieke dirigentenopleiding in opdracht van NTR Podium, uitzending in 2014
Weinig opleidingen hebben een exclusiever karakter dan de nieuwe Nationale Master Orkestdirectie, een samenwerking van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Slechts twee studenten per jaar worden aangenomen.
Cottaar TV Producties krijgt voor een half jaar exclusieve toegang tot deze bijzondere opleiding, van de audities in mei tot dat eerste, belangrijke concert aan het einde van het jaar.
De achtergrond, ambities, lessen, repetities en de stages bij de grootmeesters worden van de kandidaten geschetst, evenals het drama dat hierbij komt kijken en de mystiek rond het vak.
ntrpodium.ntr.nl

Tussen de Programma's

Musica Antiqua

Musica Antiqua


Icoon ntr Podium


Een documentaire over de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium in opdracht van NTR Podium, uitzending in 2014
Oude Muziek – een verzamelnaam voor muziek uit de Middeleeuwen, de Renaissance en de Barok – is springlevend in Nederland. De opleidingen Oude Muziek van de Nederlandse Conservatoria staan hoog aangeschreven. Studenten uit de hele wereld komen naar de opleidingen, Nederlandse studenten zijn ver in de minderheid.
Deze documentaire concentreert zich op de opleiding in Den Haag. De beste specialisten in de wereld geven hier les. In deze documentaire staan twee nieuwkomers en twee ouderejaarsstudenten centraal.
ntrpodium.ntr.nl

Tussen de Programma's

Series

Chimene van Oosterhout 4me

4me seizoen 6


Icoon RTL4Icoon RTL5


Wekelijks lifestyle programma in opdracht van RTL4 en RTL5

Dit jaar produceert Cottaar TV Producties het zesde seizoen van het wekelijkse lifestyle programma 4me.

In 4me krijgt de kijker allerhande tips voor een actief, bewust en gezond leven. Presentatoren Chimène van Oosterhout en Bas Westerweel reizen samen met hun gasten af naar bijzondere en inspirerende locaties in Nederland.

Dit seizoen staan onder meer de Waddeneilanden en het luxueuze 4-sterren schip het ss Rotterdam op het programma. Daarnaast tonen ze met de vaste 4me deskundigen de laatste ontwikkelingen op het gebied van beauty en gezondheid. Zo trekt beautyexpert Dorien met haar camper door het land om op locatie beautyproblemen op te lossen. Ook volgen we 12 weken lang enkele 4me kijkers die met behulp van afvalcoach Karin de Zoete hun overgewicht te lijf gaan. En ‘groene ondernemer’ Almar Fernhout stelt de kijker elke week een gast voor die laat zien wat je zélf kunt doen om ‘groener’ in het leven te staan.

Een halfuurtje feelgood televisie dus!

Meer informatie is te vinden op www.rtl.nl/4me

Tussen de Programma's

Live televisie

Bevrijdingspop Haarlem 2013

Bevrijdingspop Haarlem


Icoon RTL5Icoon Bevrijdingspop


Een live-registratie van het evenement Bevrijdingspop 2013 in opdracht van Stichting Bevrijdingspop
Al sinds 1980 is Bevrijdingspop Haarlem een terugkerend begrip in Nederland. Dit bijzondere festival in Haarlem trekt met grote nationale en internationale artiesten jaarlijks 150.000 bezoekers.
Cottaar TV Producties produceerde op 5 mei 2013 in opdracht van Bevrijdingspop Haarlem, in samenwerking met RTVNH, een twee uur durende live uitzending.
Deze uitzending was te zien op RTVNH, RTL5 en UPC Event Channel 14.
Met hoogwaardige acts van bekende artiesten (o.a. Roel van Velzen, Kensington, Nielson, Kraantje Pappie) op verschillende podia, live verslag vanaf het veld en intieme akoetische optredens in een bijzondere backstage setting was de live registratie een groot succes.
www.bevrijdingspop.nl

Tussen de Programma's