Diva’s

Diva's
Icoon ntr Podium


Een documentaire over de Dutch National Opera Academy in opdracht van NTR Podium
Diva’s heeft gedraaid op het Nederlands Filmfestival 2011!

De audities voor de Dutch National Opera Academy trekt mensen uit de hele wereld: jonge zangers en zangeressen die dromen van een carrière in de internationale opera. Maar voor slechts 6 studenten is er jaarlijks een plekje. Wat bezielt deze mensen zo’n (vaak lange en dure) reis te maken, waarvan de uitkomst uiterst onzeker is. En wie studeren er nu aan de academie? Zijn dit de operasterren van morgen?
Slechts 6 studenten worden jaarlijks toegelaten tot deze 2-jarige masterstudie. In totaal zijn er dus maar 12 studenten. Het gros is afkomstig uit het buitenland, zoals studenten uit o.a. Azerbedjan, Syrië, Shanghai, Turkije, Oekraïne en Nieuw Zeeland. De audities zijn een keiharde strijd, slechts een enkeling wordt aangenomen.
Deze documentaire, gemaakt voor NTR Podium, gaat over deze bijzondere opleiding, een samenwerking tussen de Conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Het is de enige plek in Nederland waar fulltime opera kan worden gestudeerd en internationaal zangtalent wordt hier klaargestoomd voor een succesvolle carrière.
ntrpodium.ntr.nl

Tussen de Programma's