Nederlanders in Ontwikkeling

Nederlanders in ontwikkeling
Icoon SBS6


Het SBS 6-programma Nederlanders In Ontwikkeling laat zien op welke wijze Nederlanders zich inzetten voor mensen in de derde wereld
In twaalf afleveringen worden diverse projecten van Nederlandse hulporganisaties belicht, maar ook de hulp op Nederlandse bodem komt aan bod.

Iedere aflevering van Nederlanders in Ontwikkeling staat één ontwikkelingsland centraal. Presentatrices Barbara de Loor en Wytske Kenemans reizen afwisselend af naar het desbetreffende land, maar laten ook acties zien die vanuit Nederland worden ondernomen. Een ‘gewone’ betrokken Nederlander wordt verrast en uitgenodigd om een aantal dagen als hulpverlener mee te draaien bij een project van meewerkende organisaties als het Liliane Fonds, Hivos en de Lepra Stichting. Deze ‘gewone’ Nederlander is donateur of iemand die regelmatig iets voor het goede doel doet. Hij of zij is erg betrokken, maar heeft geen idee waar zijn of haar geld heen gaat. Op deze manier wordt duidelijk waar het geld in ontwikkelingslanden aan wordt besteed.
www.sbs6.nl

Tussen de Programma's