2011

Documentaires

Diva's

Diva’s


Icoon ntr Podium


Een documentaire over de Dutch National Opera Academy in opdracht van NTR Podium
Diva’s heeft gedraaid op het Nederlands Filmfestival 2011!

De audities voor de Dutch National Opera Academy trekt mensen uit de hele wereld: jonge zangers en zangeressen die dromen van een carrière in de internationale opera. Maar voor slechts 6 studenten is er jaarlijks een plekje. Wat bezielt deze mensen zo’n (vaak lange en dure) reis te maken, waarvan de uitkomst uiterst onzeker is. En wie studeren er nu aan de academie? Zijn dit de operasterren van morgen?
Slechts 6 studenten worden jaarlijks toegelaten tot deze 2-jarige masterstudie. In totaal zijn er dus maar 12 studenten. Het gros is afkomstig uit het buitenland, zoals studenten uit o.a. Azerbedjan, Syrië, Shanghai, Turkije, Oekraïne en Nieuw Zeeland. De audities zijn een keiharde strijd, slechts een enkeling wordt aangenomen.
Deze documentaire, gemaakt voor NTR Podium, gaat over deze bijzondere opleiding, een samenwerking tussen de Conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Het is de enige plek in Nederland waar fulltime opera kan worden gestudeerd en internationaal zangtalent wordt hier klaargestoomd voor een succesvolle carrière.
ntrpodium.ntr.nl

Tussen de Programma's

Angles of Harlem

Angels of Haarlem


Icoon ntr Podium


Een documentaire over bijzondere kinderen op een bijzondere school, in opdracht van NTR Podium
Aan de voet van de Sint Bavo Kathedraal in Haarlem bevindt zich een voor Nederland unieke basisschool: de Koorschool. In de traditie van beroemde jongenskoren uit Engeland worden de leerlingen hier naast de gewone onderwijs ook opgeleid tot professionele koorzangers.
Het verhaal van het Koorschool van Haarlem is natuurlijk in de eerste plaats het verhaal van de leerlingen. In deze documentaire worden twee van hen gevolgd: een nieuwe leerling van 8 jaar oud uit groep 5 en een leerling van 12 dat bijna afscheid neemt.
De kinderen zijn te zien tijdens hun schooldagen, bij repetities en muzieklessen, en ook bij bijzondere optredens in bijvoorbeeld het Concertgebouw.
Ook zien we hen thuis huiswerk maken, op de voetbalclub en komen hun ouders aan het woord. Want wat beweegt hen hun kinderen en zichzelf in een wereld van religieuze en klassieke muziek te storten?
ntrpodium.ntr.nl

Tussen de Programma's

Series

4me seizoen 4

4me seizoen 4


Icoon RTL4Icoon RTL5


Wekelijks lifestyle programma in opdracht van RTL4 en RTL5
In 2011 produceerde Cottaar TV Producties het vierde seizoen van het wekelijkse lifestyle programma 4me.
Duurzaamheid, bijzondere locaties, inspirerende gerechten en tips van experts zijn enkele kenmerken die het programma omschrijven.

Dit feelgood programma wordt gepresenteerd door Chimène van Oosterhout en prikkelt de kijker om actief, bewuster en gezonder in het leven te staan en om naast het programma via internet verder geïnformeerd te worden op de bijbehorende website: www.rtl.nl/4me

Tussen de Programma's